Gevoels­gerichte
communicatie
thuis

Écht contact maken

Of je nu samenwoont als één gezin of niet meer bij elkaar bent, als ouders ben je het fundament van de opvoeding van jullie kind. Om in de rollercoaster van opvoeding en ouderschap een team te blijven is het van belang dat jullie investeren in je band als (ex-)partners. Jullie teamverband biedt de voedingsbodem waarop je kind kan groeien en tot bloei kan komen. Wanneer het fundament stevig is, is de volgende stap je kind leren voelen en communiceren daarover. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je echt contact?

Met onze 4-stappenmethode houd je jullie communicatie als ouders bewust gevoelsgericht en open. En weet je precies wat je je kind kunt vragen en zeggen om contact te krijgen. Voor ouders geven we verschillende masterclasses.

Door je concrete handvatten te geven maken we praten over gevoelens tot een bekwaamheid.
Wil je geen masterclass, maar wel aan de slag? Bestel het boek Doris Dorpsuil.

Zo helpt de methode je in de praktijk​

Je weet wat je moet zeggen zodat je zonder conflict iets kan bespreken met je (ex-)partner.
Wanneer je kind een driftbui heeft weet je wat je moet doen.
Je weet je gevoelens te verwoorden en kunt hulp vragen aan je partner.
Je kunt door de 4-stappenmethode altijd weer in gesprek komen met je (ex-)partner.
Als je merkt dat je kind ergens mee zit dan weet je wat je moet zeggen om een open gesprek erover te hebben.
Als je zorgen om je kind hebt weet je hoe je dit kunt delen met je partner.
Als je zaken zoals de dood of scheiden wil bespreken met een kind weet je hoe je dat moet doen.

Wat deelnemers zeggen
over de masterclass

Hoe onze online masterclass je helpt

In het contact met je (ex-)partner
Wat zijn jullie kernwaarden eigenlijk? Wat wil je meegeven uit je eigen opvoeding? Wat wil je anders doen? Wat herken je in je kind van jezelf? De 4-stappenmethode van BOOHM is een simpele, maar sterke manier om jullie communicatie gevoelsgericht en open te houden. Ga voor je teamverband als ouders en geef daarmee een groot cadeau aan je kind!

In de opvoeding
Kinderen hebben vaak nog niet de taal om gevoelens te verwoorden. Je wilt ze dat graag leren. Ze laten hun gevoelens vaak zien in hun gedrag. Met de 4-stappenmethode weet je precies welke woorden je kunt gebruiken om echt contact te maken. Je kind voelt jouw aandacht en voelt zich veilig om even stil te staan bij gevoelens. Je kind ontdekt dat gevoelens, ook de ingewikkelde, er gewoon bij horen. Je kind leert erover praten en merkt dat dat helpt. Samen groeien jullie in communicatie naar meer en meer echt contact.

Geen masterclass maar wel aan de slag?

Bestel het boek Doris Dorpsuil
Met jonge kinderen praten over gevoelens rondom scheiding, dood, eerste schooldag of de geboorte van een nieuw broertje of zusje? De 4-stappenmethode van BOOHM is op een speelse manier verwerkt in het prachtige kinderboek Doris Dorpsuil.

Vanuit zijn boom ziet Doris wat de kinderen in zijn dorpje allemaal meemaken. Onder zijn vleugels vinden ze een veilige plek om erover te praten. Door uit dit boek voor te lezen en erover na te praten leer je je kind dat commun­iceren over gevoelens veilig is en heel gewoon.

Bij ieder verhaal vind je een korte instructie en gespreksvragen.
Mailupdates

Ontvang tips & tricks en blijf op de hoogte van onze trainingen en projecten