Over BOOHM

Leer communiceren
vanuit écht contact

Onze missie

BOOHM is opgericht door Bo Sijpkes. Zij wil gevoelsgericht communiceren een plek geven in het fundament van de zorg, het onderwijs en het gezin.

Gevoelens willen gevoeld worden. Niet meer en niet minder. Door concrete handvatten te geven aan professionals en ouders maakt BOOHM praten over gevoelens tot een bekwaamheid. Wanneer gevoelens er mogen zijn heeft dit een enorm effect op het wel­bevinden van de mens, op korte en lange termijn.

Bo Sijpkes
founder van BOOHM

Gevoelsgericht communiceren

De 4-stappenmethode
BOOHM ontwikkelde een methode om in 4 heldere stappen adequaat te reageren op gevoelsuitingen van een ander. Of het nou gaat om een kind, ouder of collega. Die voelt zich gehoord en gezien, krijgt veilige ruimte om even stil te staan bij het gevoel, ervaart dat het draaglijk is en merkt dat er vervolgens weer ruimte ontstaat voor andere gedachten en gevoelens.

In de praktijk

Trainingen
Professionals en vrijwilligers die werken in zorg en onderwijs, en natuurlijk ook ouders, kunnen tijdens een (online) training precies leren hoe de methode moet worden toegepast. We geven ook trainingen aan managers en bestuurders in de zorg- en onderwijssector om het contact met medewerkers en binnen teams te versterken.

Doris Dorpsuil
Voor kinderen is er het boek Doris Dorpsuil. Geschreven als tool om ingewikkelde onderwerpen laagdrempelig te bespreken. Doris is voor kinderen het gezicht van de methode. Voor instanties schrijven we verhalen op maat.

Platform
BOOHM werkt aan een online platform voor de zorg en het onderwijs. Dat is gericht op het welbevinden van ouder en kind en ondersteunt ze proactief in hun emotionele wereld.

 

Team & adviseurs

Bo Sijpkes

founder & trainer

Bo stond voor de klas in het regulier en speciaal onderwijs. Levens­veranderende gebeur­tenissen motiveerden haar om als ondernemer actief te gaan werken aan emotioneel welbevinden in de maatschappij. Ze vindt dat het tijd is voor écht contact als basis. Door mensen te leren hun gevoelens te herkennen en erkennen en ernaar te handelen.

Nienke Schut

supervisor

Nienke is 20 jaar actief als maat­schappelijk werker en ontwikkelt trainingen binnen haar vak­gebied. Voor BOOHM verzorgt ze de werving van nieuwe trainers.

Ati van Twillert

illustrator

Ati tekent alles waar Doris Dorpsuil in voorkomt. 19 jaar geleden studeerde ze af aan de kunstacademie en werkt sindsdien als beeldend kunstenaar. 

Lidewij Niezink

adviseur

Lidewij is onafhankelijk wetenschapper, sociaal psycholoog en co-founder van Empathic Intervision. Ze is aan BOOHM verbonden als adviseur.

Ayca Szapora

adviseur

Ayca is neuroweten­schapper, cognitief psycholoog, auteur en consultant. Ze is aan BOOHM verbonden als adviseur.

Zij gingen je voor

Mailupdates

Ontvang tips & tricks en blijf op de hoogte van onze trainingen en projecten