Het boek Doris Dorpsuil

4 verhalen over levens­veranderende situaties

Geschikt voor kinderen tot 10 jaar.

Met je kinderen praten over gevoelens

Middenin een klein en knus dorpje staat een dikke, knoestige boom. Bovenin die boom woont Doris Dorpsuil. De kinderen uit het dorp komen graag naar Doris toe zodra ze wijze raad nodig hebben. Er gebeurt van alles in het dorp. Leuke en minder leuke dingen, maar met Doris is het altijd fijn kletsen.

Doris Dorpsuil geeft kinderen alle ruimte om hun gevoelens te delen. Hij ziet de kinderen in hun emoties en gaat samen met ze op onderzoek uit welk gevoel er nu achter hun gedrag zit. Tenslotte maakt hij de sfeer zo veilig dat het kind voelt dat hij of zij elk gevoel aan kan. Elk gevoel gaat namelijk ook weer voorbij.

Bij ieder verhaal vind je een instructie en gespreksvragen.

Het boek kost € 19,95. Wil je een grote oplage bestellen? Neem dan even contact met ons op.

Over de auteur

Bo Sijpkes
Bo komt regelrecht uit de praktijk. Ze studeerde Psychologie, maar koos uiteindelijk met haar hart voor de Pedagogische Academie. Na een aantal jaren voor de klas te hebben gestaan kwam ze achter het lek dat zich in haar ogen in het onderwijs bevindt. We zetten kinderen met name aan zich cognitief te ontwikkelen terwijl zij alleen cognitief sterk kunnen presteren met een rustige onderbuik.

Methode
De ervaringen met de kinderen in haar klas en levens­veranderende situaties die ze zelf meemaakte combineerde ze met wetenschappelijke inzichten. Het resultaat: de verhalen van Doris Dorpsuil en een eenvoudig toe te passen methode. In alle verhalen zijn 4 simpele stappen verwerkt die je als volwassene rustig kunt teruglezen en aanleren met een handleiding achter in het boek.

 

Training

Met de 4-stappenmethode die in Doris Dorpsuil gebruikt wordt weet je precies wat je je kind kunt vragen en zeggen om contact te krijgen. Ook als ouders kun je jullie communicatie er gevoelsgericht en open mee houden. We geven (online) trainingen in de toepassing van de methode.

Bo vertelt over het boek

Reacties van lezers

Een prachtig boek waarin we kunnen ervaren waar het om gaat in het leven: Hoe goed het voelt als iemand je wilt zien, niet oordeelt maar luistert en bij je wilt zijn, je het voorbeeld en het vertrouwen geeft dat je het leven aan kan en gelukkig mag zijn. Dit boek verdient een plaats op iedere school, in ieders huis, in ieders hart.
Frans van Doorn
Gevoelens, emoties, ruimte geven, ondersteunen en het leven aankunnen. 4 belangrijke stappen in het boek. Er zit ook een handleiding voor volwassenen bij. Als volwassene kun je hier ook van leren met gevoelens omgaan en begrijp je kinderen beter. Ik vond het een bijzondere kijk in de denkwereld van een kind. De mooie illustraties, maken het boek echt een perfect pareltje. Het is luchtig geschreven en zet jong en oud aan tot denken. Er is niets mis mee, om over je gevoelens te willen praten!
Anna Paulowna
In Doris Dorpsuil wordt op een prettige, geruststellende toon over de onderwerpen geboorte, dood, scheiding en een eerste schooldag verteld. In ieder verhaal worden tips gegeven met betrekking tot vragen stellen tijdens het lezen en afbeeldingen kijken. Deze afbeeldingen zijn een mooie aanvulling op de verhalen en ook de illustrator heeft daarom een compliment verdiend. Graag gelezen.
Mieke Schepens
Mailupdates

Ontvang tips & tricks en blijf op de hoogte van onze trainingen en projecten